Skip to main content Skip to footer

Case study

Deal - Management buy-out van Holland Haag B.V.

Grant Thornton begeleidt de management buy-out van Holland Haag B.V.

De fusie- en overnameadviseurs en de bedrijfsjuristen van Grant Thornton hebben het managementteam van Holland Haag begeleid bij hun management buy-out. De verkopende aandeelhouder van Holland Haag besloot enige tijd geleden zijn bedrijf te verkopen. De reden voor verkoop was de wens om met pensioen te gaan. Het management van Holland Haag B.V. schakelde een team van fusie- en overnameadviseurs in om de management buy-out te begeleiden. 

Het koopproces van Holland Haag

Het fusie- en overnameteam van Grant Thornton trad op als adviseur voor het managementteam van Holland Haag B.V. De advisering betrof niet alleen het sluiten van de beste deal in de vorm van de juiste overnamesom, maar ook advies met betrekking tot de juiste financiering en passende voorwaarden. Grant Thornton voerde hiervoor een bedrijfswaarding uit en berekende de financiële haalbaarheid door. De juridische afdeling van Grant Thornton was betrokken bij het opstellen van de overnamedocumenten.

Het totale proces met Holland Haag B.V. nam zes maanden in beslag, waarbij het managementteam volgens een gestructureerd plan het bedrijf overnam. Ze heeft inzicht gekregen in de waarde van het over te nemen bedrijf, de haalbaarheid van de plannen, ondersteuning bij de onderhandelingen en advies ten aanzien van de meest interessante juridische structuur. Dit alles heeft geleid tot een soepele overdracht.

Over Holland Haag B.V.

Holland Haag, opgericht in 1920, is totaalleverancier op het gebied van gordijnstoffen. Het bedrijf heeft in 2018 het nieuwe kantoor geopend in Waddinxveen. Onder de collecties Cachet, Catch en Holland Haag verkopen ze hoogwaardige gordijnen met eigentijdse ontwerpen aan de consumenten en projectmarkt. Naast de levering neemt Holland Haag, waar nodig, ook het gehele confectietraject uit handen.

 

Wilt u uw bedrijf verkopen of juist groeien middels een overname?

Ik wil groeien via overnames, maar welke bedrijven passen in mijn strategie? Hoe financier ik de groei? Hoe onderhandel ik met mijn baas over de aandelen? Hoe kan ik mijn bedrijf nog beter verkopen? Waar moet ik dan op sturen? Rondom bedrijfsverkoop spoken veel vragen door de hoofden van alle partijen. Het is een grote stap. Wij kunnen kopers en verkopers helpen een goed gefundeerd besluit te nemen: met heldere cijfers, maar ook de juiste voorwaarden en een goed gevoel.

About the author

Evert Everaarts

Evert is overnameadviseur en mede-oprichter van Crown.

LinkedIn

Deze website maakt gebruik van cookies

Om jou een prettige ervaring te bieden op onze website maken wij gebruik van enkele cookies.