Skip to main content Skip to footer

Verkoop voorbereiding

Professionele investeerders hebben doorgaans op het moment dat zij een bedrijf aankopen al een visie op de verkoop (exit) ervan. Vaak ligt het moment van verkoop op dat moment nog minimaal 5 jaar in de toekomst. Aan de hand van een helder plan met duidelijke doelstellingen optimaliseren zij de onderneming voor een koper in de toekomst.

Veel van deze stappen kunt u als ondernemer zelf ook maken. Dit betekent dat er strategische keuze gemaakt worden over bijvoorbeeld de organisatie en klanten. Wat dat concreet voor u inhoudt, daar gaan wij graag met u over in gesprek. Dit doen wij in een zogenaamd verkoop-klaar traject. Kortgezegd bereiden wij de onderneming in een periode van 1-5 jaar samen met u voor op een verkoopproces in de toekomst. Om dit proces inzichtelijk te maken hebben wij het geheel opgedeeld in drie stappen. 

Onze aanpak

Stap 1.

Het bepalen van de ideale exit

We beginnen met het in kaart brengen van de ideale exit. We maken een analyse van wie de mogelijke kopers zijn, wat deze kopers zoeken en hoe ondernemingen in uw markt gewaardeerd worden. Hoe sluit dit aan bij uw wensen voor de toekomst voor uw onderneming en uw verwachtingen? Bijvoorbeeld op het gebied van waardering. Gezamenlijk zullen wij uitstappen hoe de ideale exit er voor u uitziet.

Stap 2.

Risico-inventarisatie

Kopers doen tijdens een overname-proces uitgebreid onderzoek naar een onderneming. Deze zogenaamde boekenonderzoeken spitsen zich in de meeste gevallen toe op financieel, juridisch en fiscaal gebied. Om te voorkomen dat er in dit boekenonderzoek zaken naar voren komen die de deal kunnen vertragen, leiden tot prijsaanpassingen of zelfs de hele deal in gevaar brengen, doen wij graag voorafgaand aan een proces ook zelf een onderzoek naar mogelijke issues. Mogelijk in samenwerking met andere partijen. We identificeren met u de belangrijke thema’s en haken experts uit ons netwerk aan.

Stap 3.

Optimalisatie

In de laatste fase maken we gezamenlijk een plan om de belangrijkste risico’s en kansen aan te pakken. Ook als u nog niet direct wil verkopen is het goed om te weten dat de belangrijkste risico’s geadresseerd zijn en wat u daarmee kunt doen. En als de tijd daar is om te verkopen, dan begeleiden wij u daar uiteraard graag bij.

Benieuwd wat wij voor u en uw onderneming kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Klaar voor de volgende stap?

Bij Crown geloven wij dat een goede analyse aan de voorkant, in combinatie met een strak proces en een mensgerichte aanpak de sleutel vormt voor een succesvolle M&A strategie.

Gerelateerde case studies

Deze website maakt gebruik van cookies

Om jou een prettige ervaring te bieden op onze website maken wij gebruik van enkele cookies.